dinsdag 24 februari 2009

Cook&Book in Brussel


Van het weekend was ik in Brussel voor keramiekaangelegenheden. Een mooi gelegenheid om Cook&Book te bezoeken. We hebben deze Brusselse combinatie van eten en drinken gebruikt als één van de voorbeelden voor onze nieuwe centrale bibliotheek. Net als onze centrale bibliotheek heeft C&B een 70.000 media. Deze zijn ondergebracht in een negental winkels met ieder een eigen sfeer en ieder gecombineerd met een eetgelegenheid. De foto laat de Engelse boekwinkel zien. De andere winkels bevatten strips, kunst, literatuur, muziek, kinderen, reizen, koken en een wat bredere informatieve afdeling. In twee gebouwen zijn 4 en 5 winkels gecombineerd tegenover een cultureel centrum / theater.
We hebben er goed gegeten, vervolgens zijn we rondgegaan, geneusd door alle winkels met prachtige uitstallingen - wat opviel was dat bij de weinige Nederlandstalige boeken, Jan terlouw pontificaal stond uitgestald, dat moet een gunstig teken zijn - en tenslotte hebben we nog een glaasje gedronken op dit prachtige concept. Het was er de hele avond druk. 'U moet bedenken' zei de galeriehoudster, 'dat er in Brussel niet veel van dergelijke fijne spots zijn'. Verblijven en ontmoeten staan er centraal, maar we hadden zicht op de kassa waar constant mensen waren, er werd ook gekocht. Op vrijdagavond tot middernacht. Zonder er bij stil te staan vertrokken we ruim 7 uur na aankomst. De OBA, DOK Delft, Halmstad en Cook&Book. Op naar de volgende referentie voor onze nieuwe bibliotheek. Maar met deze vier valt er al iets heel moois te maken dat erg past bij onze meerjarenvisie.


1 opmerking:

Tom zei

Hey Jos, dat klinkt allemaal als muziek! De vernieuwde Deventer bibliotheek komt er gewoon! Het wordt hoe dan ook top!

In The Britisch Library zag ik vorige week een heel groot fysiek boek met een LCD scherm. Waarbij je verschillende boeken kan browsen, tekst vergroten, voorlezen enz... Heel tof!

Blog on!